28 Şubat 2019 Perşembe

YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI


YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI


  …………………………………. ŞANTİYESİ
  
1.Düşmelerin önlenmesi için her türlü çalışma zemini temiz ve engelsiz olarak bulundurulacaktır.
2.Çalışma zemininde, geçişi engelleyen malzeme ve malzeme artığı bulundurulmayacaktır.  Yağlı maddelerin zemin üzerine dökülerek zemini kaygan hale getirmesine izin verilmeyecektir. 3.Aşağısında 3 metreden daha fazla bir boşluk bulunan veya yüksekte bulunan çalışma yerlerinde çalışan işçileri düşmeden korumak için korkuluk, çalışma platformundaki malzemelerin düşmemesi için etek tahtaları yapılacak, ayrıca işçilere emniyet kemeri taktırılacak, kemerlerin kancaları tercihen bel hizasından yukarıda sağlam bir yere takılacaktır.
4.Emniyet kemeri ve diğer önlemlerin alınamadığı ve işçilerin diz çökerek veya çömelerek çalışma zorunda oldukları çatı kenarlarına ara korkuluklar yapılacaktır.
5.Düşme veya kayma tehlikesi bulunan yerlerde çalışanlarla, kiremit döşeyicileri, oluk ve her türlü dış boya işleri yapanlar ve kuyu, kanalizasyon, galeri ve benzeri derinliklerde çalışanlar düşme tutucu aparatları bulunan halata bağlı paraşüt tipi emniyet kemeri takacaklardır.
 6.Çatı üzerindeki yoğun çalışma sırasında, yuvarlanan veya kayan işçilerin düşmesini engellemek için korkuluk ve etek tahtaları çakılacaktır.
7.İşçilerin emniyet kemerinin kancalarını takacakları yerler, çalışılan yere uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir. Çatının veya binanın yatay kirişlerinde yapılan çalışmalarda, belli sağlam dikmeler arasına yatay can halatları gerilecektir. İşçiler emniyet kemerlerinin kancalarını bu halatlara geçirecek ve hat boyunca emniyetli olarak yürüyebileceklerdir.
8.Çatılarda ve eğik yüzeylerde yapılan işlerde kullanılan yapı iskelelerine 1m yüksekliğinde korkuluk yapılacaktır. Bu korkuluklar aynı zamanda, dengesini yitiren bir işçinin düşmesine engel olacak sağlamlıkta olacaktır.
9.Her türlü asma iskele ve sepetlerde yapılan çalışmalarda, çalışan her bir işçi için ayrı birer kendir can halatı yukarıda sağlam yerlere takılarak aşağıya sarkıtılacak ve altlarına uygun bir ağırlık takılacaktır.
10.İşçiler, bellerindeki emniyet kemerlerinin kancalarını bu can halatları üzerinde bulunan emniyet kilitlerine veya halat kavrama teçhizatlarına, eğer bunlar yoksa halat üzerindeki belli aralıklarla yapılan halat gözlerine takacaklardır.
11.Emniyet kemerlerinin kullanılamayacağı veya korkuluklu çalışma platformu yahut iskele bulunmayan ve 3m’den yüksek olan yerlerde güvenlik ağı yerleştirilmeden işçi çalıştırılmayacaktır.
12.Emniyet kemerleri ve müştemilatı, can halatları, emniyet kilitleri ve halat kavrama aparatları her çalışmaya başlamadan önce iyice kontrol edilecek, en ufak bir arıza ve bozukluk halinde kullanılmayacak ve yenileri ile değiştirilecektir.
13.Yüksek kodlarda bulunan çalışma yerlerinde, bir yerden bir yere giderken, emniyetli olmayan kestirme yollardan geçmek, halatlardan kaymak, kolonlara tırmanmak, şaka yapmak ve gayri ciddi çalışmak yasaktır.
14.Yüksek kodlarda bulunan çalışma yerlerine emniyetli bir şekilde çıkış ve inişi sağlayacak yollar veya merdivenler olacaktır. Yüksek iskelelerde de uygun merdivenler bulunacaktır.
15.Tüm iş kazaları ve ucuz atlatmalar, ilgili amire bildirilecektir.

  
YÜRÜTME :
Bu Talimat hükümleri işveren tarafından yürütülür.
YÜRÜRLÜK :
Bu Talimat hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yayım Tarihi: ………………………..
 
İşyeri tarafından hazırlanan ve 2 Sayfadan oluşan " YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI "nı okudum. Bir suretini aldım. Talimatta açıklanan kurallara uyacağımı beyan ve kabul ederim.
   (Tarih: .............................)



  TEBLİĞ EDEN: (İşveren)
TEBELLÜĞ EDEN: (işçi)
Adı Soyadı :
Ünvanı:
Baba Adı:
 İmza:
Doğum Yeri ve Tarihi:
 İmza:

  kaynak:http://www.isguvenligihizmetleri.com/

İSKELE METRAJI NASIL YAPILIR
İSKELE ÇEŞİTLERİ

Hiç yorum yok:

KARAYOLLARI TANIMLARI