27 Mart 2020 Cuma

SERAMİK ÜZERİ SERAMİK UYGULAMALARI

seramik kaplı yüzeylerin seremiğin sökülmeden üzerine yapıştırılmak suretiyle seramik uygulaması yapılmak istendiğinde öncelikle seramiklerin üzerine yüzeyi pürüzlülüğünü ve yapışmayı artırıcı fayans astarları kullanılmalıdır. bu malzemelerin çalışma mantığı brüt beton astarları (plywood kalıplı yüzey astarı) ile aynıdır. duvarlarda fayans üstüne fayans uygulamalarında uygulamadan önceki gün fayans astarı sürülür ve eğer duvarda cam fayanslar bulunuyorsa mümkünse bir çekiç yardımıyla yüzeyleri pürüzletilmelidir.
kalebodur uygulamalarında zemin seramiği üzerine seramik uygulaması yapılacağında genellikle bu malzeme kullanılmamakta, sadece çimento esaslı fayans yapıştırıcıları uygulanmaktadır. ancak duvarlardaki uygulamalarda duvara tutunmak ve yerçekimi kuvvetine karşı koymak üzere mutlaka fayans astarı uygulanmalıdır. fayans astarı nasıl uygulanır diye soracak olursanız cevabı çok basit duvara boya sürer gibi bir seramik yüzeye bir rulo ile sürülmelidir.



fayasn astarı uyguldıktan 1 gün sonra da yeni fayansları normal tekniği ile yani çimento bazlı yapıştırıcısı uyguluyoruz. fayans yüzey üzerine fayans uygulanmış hali de şu şekildedir:



Hiç yorum yok:

KARAYOLLARI TANIMLARI