16 Kasım 2019 Cumartesi

Kanalizasyon İnşaatı Özel Şartname Örneği


ÖZEL ŞARTNAME



1) Tesis inşaatı kapsamında bulunan; parsel bacalarının yerleri ve çıkış akar kotları, imalat sırasında mahallindeki fiili durum esas alınarak belirlenecektir.
2) Muayene bacaları;
a) Ham arazide yapılacak olan kanalizasyon hatlarına ait muayene bacalarının kapak üst kotları zemin kotundan 50 cm yukarıda yapılacaktır.
b) Muayene bacası imalatlarında, gerekmesi halinde en fazla 1 adet boyun bileziği elemanı kullanılacaktır.
3) İşin bünyesinde kullanılacak hiçbir malzemeye ihzarat bedeli ödenmeyecektir. Ancak Birim fiyat tarifinde belirtilmiş olması şartıyla ihzarat bedeli ödenecektir.
4) Söz konusu tesis inşaatının yapımı sırasında her tür hendek veya temel kazısından çıkan kazı artığı malzeme kesinlikle hendek kenarına ve yol gövdesine bırakılmayacak olup İskenderun yolu 18. Km Arpahan Mevkii Serinyol / Antakya adresinde bulunan kesin depolama sahasına nakledilecek ve bu iş için herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
5) Söz konusu tesis inşaatına ait her türlü imalatta kullanılacak malzemelerin (tuvenan kum-çakıl, stabilize, granülometrik kum-çakıl, kırmataş, taş, v.s.)  temini için İdare tarafından ocak yeri gösterilmeyecek ve bu hususlarla ilgili olarak yüklenici herhangi bir talepte bulunmayacaktır.
Yüklenici, inşaat bünyesinde kullanacağı ve idarece uygun görülecek ilgili standartlara uygun nitelikteki her türlü malzemeleri temin edeceği yeri dikkate alarak teklifini verecektir
6) Tesis inşaatının yapımı için gerekli olacak şantiye binası, boru fabrikası, malzeme ve araç için gerekli depo ve ambarlar ile işçi barakaları gibi kendi ihtiyacı olacak tesisler için kullanacağı yerleri, yüklenici herhangi bir bedel talep etmeksizin kendisi temin edilecektir.
7) Tesis inşaatında tatbikat aşamasında, zorunlu değişikliklerden dolayı kesin projede yapılacak her türlü proje tadilatı veya kesin projenin yapılmasından işin yapımına kadar geçen sürede zemin kotlarında meydana gelmesi muhtemel bir kot değişikliklerinden dolayı yükleniciye her hangi bir imalat veya proje bedel farkı ödenmeyecektir.
8) Söz konusu tesis inşaatında, gerekmesi halinde idare tarafından yükleniciden istenilecek her türlü araştırma, laboratuvar, deney, test ve analizlerinin yaptırılması v.b. ilgili işler için, yükleniciye herhangi bir bedel ödenmeyecektir.
9) İdare her türlü malzemenin ve imalatın TSE, İSO ve Teknik Şartnamesine uygunluğunu belirlemek için her türlü deney ve laboratuvar araştırması yaptırabilir. Bu itibarla, yüklenici firma kanalizasyon inşaatında kullanacağı her türlü boru ( Çelik, HDPE boru ve Beton boru ), özel parçaları ile muayene bacası gövde ve taban elemanlarını satın alacağı fabrikada HATSU Genel Müdürlüğü teknik elemanlarınca ilgili standartlara göre yapılacak test ve deneylerden sonra inşaat mahalline getirecektir.           
10) Uygulamada; onaylı Kesin Projesinde veya ihaleye esas metraj cetvelinde veya mahal listesinde yer alan miktarlar dikkate alınarak, ihaleye esas birim fiyat tariflerinde bulunan her tür iksalara ait imalatlar ilgili iş kalemleri tariflerine göre yapılacaktır.
11) “Kanalizasyon İnşaatına ait özel ve teknik şartname” madde.6 ‘daki fabrika kurma süresi 4 aydır.
12) Tesis inşaatı kapsamında ; muayene bacaları taban elemanları “TP 10/20 D Ø 200- Ø 600 mm. Beton Boru Mecralarında Uygulanacak Muayene Bacası Taban ve Gövde Elemanları tip projesi”ne göre ,diğer gövde elemanları ise “KNL-TİP-27-A  D=1,00 m. ve D=1,20 m. iç  çapında ,entegre contalı , muayene bacası gövde elemanları  tip projesi”ne göre yapılacaktır.
13) KAMERA MONTE EDİLMİŞ (CCTV’Lİ) GÖRÜNTÜLEME ARACI ÖZEL ŞARTNAMESİ
Bir araçta üç adet kamera olacaktır. Bunların bir tanesi satalit kamera donanımlı olacaktır.
·   Tedarik edilen araç –taşımalı CCTV ana hat inceleme sistemi ,Ø200 ile Ø2000 mm çapındaki kanalları incelemek üzere iş aracı üzerine monte edilmiş olan tanımlanmış kanal görüntüleme sistemi olmalıdır. 360˚ dönen başlıklı kademesiz olacak.
·   Kamera düz çekim yapabilen sistem olmalı , yani saatin hangi yönünde olursa olsun düzgün görüntü vermelidir.
·   Satalit kamerada rabıta giren kalem kameranın önüne monte edilen 10 bar hidrolik su basıncı ile çalışan bir kafa bulunacak ve kafa ile rabıt borusu hem görüntülenip hem de temizlenecektir.
·   Kablo uzunluğu 400 m. eksiksiz olacak.
·   Sistem kanal içerisinde kanalın düzgün görüntüsünü verebilecek uygun bir hızda gidebilen hareketli bir kamera ile teçhiz edilmiş olmalıdır. Kamera tarafından alınan mevcut durumu gösteren tüm görüntüler aracın içerisine monte edilmiş olan monitörden görünebilmelidir. Ayrıca aracın arkasına monte edilecek bir monitörden de operatörün izlenmesine imkan verilmelidir. Aracın içerisinde üç monitör donanımlı olmalıdır.
·   Sistem simültane olarak alınan görüntünün kaydını yapabilmeli ve veri kayıtlarını saklayabilmelidir.
·   Tedarik edilen araç ekipman kanalizasyonun içindeki ,defarmasyon, çatlama ve diğer kusurlar gibi , şartları tespit edebilecek hassasiyete sahip olmalıdır.,
·   Sistem data değerlendirme ve inceleme raporları ve grafikleri DVD’ye kayıt yapabilme imkanına sahip olabilmelidir.
  
14) Görüntülenecek kanalizasyon hattındaki debi kameranın görüntü almasına engel teşkil ediyorsa       kanalizasyon hattı bir önceki muayene bacasından Tıkama Yastığı ile tıkanması ve Dalgıç Pompa ile atıksu bir sonraki muayene bacasına By-pass yapılması için gerekli her türlü malzeme, ekipman, ekipmanın çalışmasına ihtiyaç duyulan enerji kaynağı bedeli dahildir.
15) Her ara hakediş zamanında, hakedişe girecek imalatları kapsayan sayısal işletme planı ve kanalizasyon hatlarının kamera görüntüleri idareye teslim edilecektir.
16) Beton/Betonarme kanalizasyon hatları ve terfi hatlarının yapımında beton gömlek içerisinde dere geçişi ve askıda köprü geçişi yapılması ile ilgili ayrıca bir ödeme yapılmayacak ve yüklenici tarafından yeni birim fiyat oluşturulması talep edilmeyecektir.
18) Kanalizasyon projesinde yer alan bütün muayene bacaları, parsel bacaları ile “C” bağlantı parçaları, şebeke, toplayıcı ve kollektör hatları, dere geçiş yerleri, deşarj noktasının konumlarının Beldenin mevcut harita ve/veya imar planı koordinat sistemine göre belirlenmesi ve bu amaçla yer kontrol noktalarının tesisi ile koordinat ölçü, hesap ve röperinin yapılması, Yapı denetim görevlisince belirlenecek noktalarda Röper Krokilerinin çıkarılması ve hat üzerindeki noktaların imalat sırasında ara mesafe ölçüsüne bağlı küçük nokta hesabıyla veya elektronik alet ve GPS ile konumlarını belirlenecektir.
      Arazi ölçümleri ile İşletmeye yönelik proje bilgilerinin ilave edilmesi ve çizim işleri ile sözleşme eki İller Bankası    “ Sayısal İşletme Projeleri Özel Teknik Şartnamesi” esaslarına uygun olarak “Sayısal İşletme Projesi” yapılacak, İdarenin tasdik için öngördüğü değişiklerin yapılacak ve istediği miktarda çoğaltılacaktır. Sayısal İşletme Projelerinin hazırlanması ile ilgili ilaveten bir ücret talep edilmeyecektir.
19) İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünün 06.12.2012 tarih ve 15 Nolu Genelgesinin 4 sayfalık teknik şartname ve eklerine göre yaptırılacak olan yapı tanıtım tabelasının örneği Hatsu Genel Müdürlüğü tarafından verilecek olup Yapı Tanıtım Tabelasının hazırlanması, montajı, demontajı ile tabeladan kaynaklanacak muhtemel mali yükümlülükler (vergi, harç vs.) yüklenici tarafından karşılanacaktır. Yüklenici iş tabelasını işin geçici kabulünün yapılıp tutanaklarının İdare tarafından tasdik edilmesine kadar sağlam şekilde muhafaza etmek zorundadır.
20) Terfi hatlarının köprüden askıda geçişlerinde köprünün başına ve sonuna betondan tespit kütleleri yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

KARAYOLLARI TANIMLARI