16 Kasım 2019 Cumartesi

Atıksu Terfi Merkezleri Elektrik İşleri Özel Şartname Örneği



Atıksu Terfi Merkezleri Elektrik İşleri Özel Şartname Örneği




(TM-1, TM-2) ELEKTRİK İŞLERİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

11)      İlgili Elektrik Dağıtım Kurumu (TEDAŞ) tarafından verilmiş olan enerji izin belgeleri, sınırlı süreler için geçerli olduğundan, tesisin yapımına başlandıktan sonra, enerji müsaadeleri güncellenecektir. Enerji nakil hattı güzergâhlarında veya enerji bağlantı noktalarında değişiklik olması durumunda, yeni enerji izin belgelerine göre terfi merkezlerine ait enerji temin projeleri, yüklenici tarafından bilabedel hazırlanacak ve hazırlanan projelerin idareye ve Enerji Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurumaonaylatılmasından sonra tesislerin yapımına başlanacaktır. Elektrik aboneliği tesisat numarası yüklenici tarafından ilgili kurumdan alınacaktır.
22)      Terfi merkezleri,katı ayırıcılı terfi merkezleri şeklinde revize edildiğinden elektrik projeleri de(topraklama, aydınlatma-priz, kuvvet-kumanda projeleri, AG ve MCC pano projeleri ve tek hat şemaları, kompanzasyon, jeneratör ve kablo hesapları vs.)yüklenici tarafından buna uygun olarak revize edilecek ve idarenin onayına sunulacaktır. İdareden ve Enerji Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurumdan onay alındıktan sonra tesislerin yapımına başlanacaktır. Bunun için yükleniciye ilave bir ücret ödenmeyecektir.
33)      Jeneratör işletme topraklaması tesis koruma topraklamasından en az 20 metre uzağa yapılacaktır. Kesinti anında 4 kutuplu kontaktörlervasıtasıyla şebeke üç fazı ve nötrü kesilecek jeneratörün üç fazı ve işletme topraklaması devreye girecektir. Trafo varsa trafo işletme topraklaması jeneratör işletme topraklaması ile birleştirilecektir.
44)      İşletmeve koruma topraklaması toprak geçiş dirençleri projede hesaplanan değerin altında olmalıdır. Bu değerlerin üzerindeki dirençler elektrot ilave edilerek düşürülecektir. Trafo bulunan terfi merkezleri için topraklama hesabı kısa devre gücüne göre yapılacaktır.
55)      Saha aydınlatması AG panosu yakınınadikilecek 6 metrelikgalvanizli direğe monte edilecek 150W sodyum buharlı saha aydınlatma armatürü ile yapılacaktır. Aydınlatma armatürleri kuyu girişine bakacak şekilde konumlandırılacaktır.Keson kuyuların iç aydınlatması için 2x40W etanj flüoresanarmatürleri monte edilecektir. AG panoları içlerine bir adet trifaze bir adet monofaze priz konulmalıdır.
66)      MCC pano projelerinde aşırı ve alçak gerilim koruma rölesi, parafudr, su kaçak röleleri, frekans konvertörleri ve LCD ekranlı pompa kontrol ünitesi gösterilmelidir.
77)      Terfilerdeki pompalar frekans konvertörleri ile sürülecektir. Analog seviye sensörü seviye bilgisini kontrol ünitesine iletecek, kontrol ünitesinden gelen referans değerine göre frekans konvertörleri motorları değişken devirlerde çalıştırabilecektir.
88)      Terfi merkezleri motor kumanda panoları kontrol üniteleri GSM modem ile Küçükdalyan-Narlıca (Hatay) MBR Teknolojili Atıksu ArıtmaTesisi SCADA sistemine bağlanacaktır. Bu şekilde arıtmaya ait SCADA sisteminden terfilerin kontrol ve kumanda işlemleri gerçekleştirilecektir.Bunun için yükleniciye ilave bir ücret ödenmeyecektir.
99)      Terfilere gaz tahliyesi için İller Bankası Gaz Algılama ve Güvenlik Sistemi Teknik Şartnamesine uygun özelliklerde ex-proof havalandırma fanları konulmalıdır. Havalandırma fanları MCC panosundan otomatik çalışacaktır.

Hiç yorum yok:

KARAYOLLARI TANIMLARI