13 Ekim 2017 Cuma

Ø600,Ø400 CLASS K9 Düktil Font BORU İLE ASKIDA; ÇELİK KONSTÜRÜKSİYON İLE BORUNUN İZOLASYONU YAPILARAK MEVCUT KÖPRÜYE ASILARAK GEÇİŞ YAPILMASI.


Ø600,Ø400 CLASS K9 Düktil Font BORU İLE ASKIDA; ÇELİK KONSTÜRÜKSİYON İLE  BORUNUN İZOLASYONU YAPILARAK MEVCUT KÖPRÜYE ASILARAK GEÇİŞ YAPILMASI.

Projesine göre Köprü geçişi yapımı için ilgili şartnamelere ve standartlara uygun gerektiği takdirde İSO 9000 belgeli olarak lüzumlu her türlü inşaat malzemesinin, her türlü profil demirinin, araç, gereç, alet, edevat, makine, ekipman, boru (Çelik boru ve HDPE) ve donanımının, her türlü izolasyon malzemesinin ve diğer her türlü malzemenin temin edilmesi veya satın alınması, temin edildiği veya satın alındığı yerden işyerine kadar taşınması ve bu taşımaya ait yükleme ve boşaltma giderleri,
            Projesine göre boru hattı güzergahının belirlenmesi, aplikasyonunun ve gidiş-dönüş nivelmanının yapılması, farklılık olması halinde şematik profilinin yeniden hazırlanarak idareye tasdik ettirilmesi, projesinde gösterilen çapta ve ebatlarda çelik borunun, ve HDPE boruların ve her türlü profilin ve kaynak makinesinin iş mahalline getirilmesi, çelik boru başlarının kaynakla birleştirilmesi, düktil boru başlarının bağlanması ,her çeşit profil demirinin, sac levhaların, çalışma ortamı için gereken iskele ve/veya vinç sisteminin teşkil edilmesi, projesine göre köprü korkuluğunun olduğu köprülerde korkuluğa ve köprü döşeme betonuna kaynakla veya vidalarla monte edilmesi,
            Projesinde belirtilen K9 DÜKTİL  boruların boru başlarının conta ile bağlanması , İçmesuyu borularının cam yünü ve kanaviçe ile izolasyonunu yapılması,ve 1mm galvaniz saçla izolasyon dışına kılıf yapılarak,ekli projesine göre hazırlanan çelik konstürüksiyon üzerinden mevcut köprüye asılarak geçiş yapılması.
            Her çeşit demir işlerinin yapılması,konstrüksiyonların hazırlanarak mevcut köprüye projesindeki gibi sehpaların monte edilmesi , Profil demirinin, diğer demir aksamın iki kat sülyen ve iki kat yağlı boya ile boyanması,
            İşin yapımı ile ilgili tatbikat ve tadilat projelerinin ve idarenin isteyebileceği her çeşit detay çizimlerinin hazırlanarak idarenin öngördüğü sayılarda çoğaltılması, imalat tamamlandıktan sonra dolgusunun yapılması,
İnşaat sırasında zarar gören üçüncü şahısların maddi ve manevi zararlarının karşılanması ve zarar gören tesislerin onarılması ve tamir edilmesi için her türlü malzeme (boru dahil) ve zayiatı, her türlü işçilik, alet edevat, makine, araç, gereç ve diğer her türlü malzemenin temin edildiği ocak veya yerden taşınması, bu taşıma ile ilgili yükleme ve boşaltma, iş başında her türlü yatay ve düşey taşıma, yükleme ve boşaltma, her türlü deney ve laboratuar, (imalata ait test ve laboratuar masrafları) amortisman, sigorta, faiz, bakım ve onarım giderleri ile yüklenici karı ve genel giderleri dahil projesine göre inşaatı tamamlanmış 50 cm.de bir çelik konstrüksiyondan sehpa hazırlanarak  bunun mevcut köprüye monte edilmesi ,sehpalar üzerinden Q110 hdpe  nd16 borunun üzerinden geçirilmesi ve HDPE boru üzerine izolsayonun yapılarak  1 mm  galvaniz sacla kaplanması için gerek her türlü malzeme ,alet edavat, yatay düşey taşımalar ve bilimum bütün giderler dahil olmak üzere 1 metre fiyatıdır.
            ÖLÇÜ:İdarece uygun görülen projesine göre inşaatı tamamlanmış köprü geçişindeki “projesinde belirtilen cins borunun” metre tul cinsinden miktarıdır.

            BİRİM FİYATI: Projesindeki çapa uygun olarak 1 m. Class K9 Düktilborunun  muhafazalı ve izolasyonlu  olarak mevcut  köprüye  geçişi fiyatı (TL./m.)

NOT:1)İdare, her türlü malzemenin ve imalatın TSE, İSO ve Teknik Şartnamesine uygunluğunu belirlemek için her türlü deney ve laboratuar araştırmasını bütün giderleri yükleniciye ait olmak üzere yaptırabilir.

2) Proje dışında  aynı çapta bütün  köprü geçişinin yapılması halinde, bu birim fiyat uygulanacaktır.

 3) Birim fiyatta yer almadığı veya başka gerekçe ileri sürülerek yeni birim fiyat yapılması veya birim fiyat değişikliği talebinde bulunulamaz.

4) Boru ve donanım miktarlarında proje esas olup birim fiyatta yer almadığı ileri sürülerek projedeki miktarlardan farklı uygulama yapılamaz.

5) İşin yapımına ait imalat , boru ve donanımı , özel parça ve her türlü profil demiri , sac levha miktarlarında farklı uygulama yapılamaz
6) Bu birim fiyat kapsamında tarifinde belirtilmiş olsun veya olmasın, kısmen, eksik veya hatalı olarak belirtilmiş veya açık bir şekilde tarif edilmemiş, sadece ima edilmiş olsa dahi tüm işlerin projesine göre tamamlanması için gerekli işlemler, imalat ve inşaat işlerinin dahil olduğu kabul edilecektir. Bu durumda hiçbir fiyat değişikliği ve hak talebinde bulunulmayacaktır.
7) Bu birim fiyata çelik boru bedeli, şebeke boru bedeli (PE) ,her türlü özel parça ve her türlü kazı ve dolgu bedelleri dahildir.
8)İşin yapımında kullanılacak her türlü malzeme( kum çakıl, kırmataş, Su tutucu bant, vs.) boru, boru parçaları, yangın musluğu, vanalar ve armatürler iş mahalline getirilmeden önce 3 Adet üretici ve/veya satıcı firmaya ilişkin İSO ile kullanılacak malzemelerin TSE belgeleri ve verilebileceklerin örnek numuneleri yüklenici firma tarafından temin edilerek idareye ibraz edilecektir. İbraz edilen belgelerin veya malzemenin seçimi idarece yapılacaktır. İdare bu 3 firmaya ilişkin malzemeleri kabul etmez ise bu malzemelerin dışında malzeme isteyebilir. İdarece uygunluğu ve onayına müteakip üretici firma tarafından imalatına başlanacaktır. İdarenin kabul etmediği hiçbir malzeme iş mahalline getirilmeyecektir. İdarece kabul edilen malzemeler, Yüklenici firmanın malzeme üretiminin tamamlandığını ve malzeme kabulünün yapılmasını idareye yazılı olarak bildirmesi üzerine söz konusu malzemelerin, boruların, yangın musluklarının, vanaların ve armatürlerin idarece fabrikada gerekli test ve muayenesi yapılarak malzeme kabulünün yapılmasından ve iş yerine sevki için izin verilmesinden sonra imalatta kullanılacaktır.
9) Tasdikli projesinde belirtilen şekilde, proje ve şartnamelere uygun olarak imalatı yapılacaktır.
10)Uygulamanın yapılacağı bölgesel toprak yapısı korozyon riski taşıyor ise; düktil ve eklerinin uygulanmasında standart kaplamanın yanı sıra, boru hattı polietilen kaplama içerisine alınacaktır. (TS-EN 545 belirtilen usul ve esaslara uygun olarak) (Toprak direnç ölçümleri idarenin uygun göreceği yerlerde bölgesel olarak Yüklenici firma tarafından yapılacak olup, yükleniciye ölçümler için herhangi bir bedel ödenmeyecektir.)


Hiç yorum yok:

KARAYOLLARI TANIMLARI